Menu

Wat is live chat?

30 oktober, 2020 in Live Chat Oplossingen | 2 min. lees tijd
wat is live chat

Live chat is het voeren van een gesprek met online getypte berichten tussen twee of meerdere personen. Op die manier wordt uw bezoeker direct en live ondersteund. Het is één van de meest laagdrempelige manieren voor websitebezoekers om in direct contact te komen met een bedrijf.

wat is live chat

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten van live chat. Zo kunt u denken aan ‘hybrid live chat‘ en ‘managed live chat‘. Een kenmerk van live chat is dat zowel passieve als actieve communicatie mogelijk is. Een chat operator, van uw bedrijf of van ons, kan zowel de websitebezoeker aanspreken door hun chatbox te openen of kan afwachten totdat de bezoeker de chatbox opent en zelf een vraag stelt.

Tegenwoordig wordt live chat steeds vaker geautomatiseerd en gaat het meer en meer naar een geautomatiseerde vorm als chatbot. Ondanks dat de technologie steeds verbeterd is de chatbot in veel gevallen nog niet toereikend genoeg om live chat volledig te vervangen. Het blijft uiteraard mogelijk om live chat te koppelen met de chatbot voor het beste resultaat. En dit is ook steeds meer het toekomstbeeld in de online omnichannel wereld waar het contact met klanten vaak via meerdere kanalen loopt.

Groei van Live Chat

Het concept maakt een grote groei door de laatste jaren doordat blijkt dat klanten veel meer tevreden zijn door directe en professionele hulp vanuit een chat operator. Door de laagdrempeligheid worden alle potentiële bezoeker eruit gefilterd, zodat u geen bezoeker verliest. Zo kent live chat nog vele andere voordelen.

Met een laagdrempelig karakter en transparantie komt uw bedrijf erg betrouwbaar over. In een eerste indruk die velen hebben wanneer zij uw website bezoeken is het van groot belang om betrouwbaarheid te ademen. Het snel beantwoorden van vragen van bezoekers kan er op die manier voor zorgen dat de conversie verhoogt en u meer deals kunt sluiten.

Wil je meer weten over Live chat?

Vraag een demo aan

Benieuwd wat Bconnect voor jou kan betekenen? Daar kom je maar op één manier achter, proberen! Vraag nu een gratis demo aan en ontdek de eindeloze mogelijkheden die Bconnect kan bieden voor jouw onderneming.

    Toon a.u.b. dat u menselijk bent door de selectie van de vrachtwagen.