Hybrid Chatbot voor bedrijven. 24/7 bereikbaar met Bconnect Live Chat.
arrow_drop_up arrow_drop_down

Hybrid Chatbot inzetten voor meer leads en betere klantenservice, start nu met Bconnect Live Chat.

Wat is een Hybrid chatbot?

De Hybrid Chatbot van Bconnect is een virtuele medewerker die kan helpen om snel en eenvoudig klanten te woord te staan. Van rule-based chatbots tot AI-gestuurde chatbots waarbij onze chatbot trainers zorgen voor maximaal resultaat. Dit noemen wij Hybrid Chatbots.


De hybrid bot is een chatbot waarbij je zowel gescripte als vrije invoermogelijkheden kunt gebruiken. Het is een combinatie van de chatbot en echt mensenwerk van zowel uw eigen organisatie als van Bconnect. Indien de chatbot geen antwoord heeft op de vraag van de bezoeker of deze niet verder kan helpen wordt de bezoeker automatisch doorgeschakeld naar een beschikbare medewerker van uw eigen organisatie. Wanneer uw medewerkers niet beschikbaar zijn of niet binnen 20 seconden reageren wordt de chat automatisch beschikbaar voor de chat operators van Bconnect. Op die manier wordt uw bezoeker altijd direct verder geholpen.

Wat zijn de voordelen van een Hybrid Chatbot?

Altijd bereikbaar

Hybrid chatbots kunnen 24/7 vragen beantwoorden van uw websitebezoekers. Waar de menselijke chat operators vaak van 8:00 tot 23:00 beschikbaar zijn kunnen chatbots ook in het weekend of ‘s nachts vragen beantwoorden en bezoeker verder helpen. 

Gepersonaliseerde content 

Heeft u acties? Wilt u een nieuw product of dienst onder de aandacht brengen bij uw websitebezoekers? Dat is mogelijk met een chatbot. Met een proactief bericht breng je websitebezoekers op de hoogte van nieuwe producten, diensten of acties.

Klantenbinding

Bezoekers aan je organisatie binden en nog belangrijker behouden is voor veel organisaties het hoofddoel. Met een persoonlijke en proactieve aanpak van de chatbot kan je als organisatie de klantenbinding bevorderen. Een correcte en snelle service van de chatbot heeft invloed op de klanttevredenheid van de bezoekers en verhoogt de kans op een aankoop. Tevreden bezoekers hebben namelijk een hogere kans om over te gaan op een conversie of aankoop.

Laagdrempelig contact

Zoals al is bewezen met live chat zorgt een chatbox op de website voor meer klantcontact. Websitebezoekers zijn eerder geneigd om gebruik te maken van een chatbot of live chat dan gebruik te maken van telefonisch contact. Daarnaast zorgt een chatbot ervoor dat u niet in de wacht hoeft te staan wat bij telefonisch contact wel mogelijk is.

Snelheid

Een belangrijk meetpunt in de klantenservice is de responstijd. Bij telefonisch contact is er de kans dat u niet gelijk in contact komt met de juiste medewerker of in de wacht wordt gezet. Bij email moet u vaak wachten tot de organisatie reageert op uw mail. Dit kan soms enkele dagen duren. Bij een goed getrainde hybrid chatbot kan de bot gelijk een antwoord teruggeven op de vraag van websitebezoekers zonder lang te hoeven wachten.

Klanttevredenheid

Een correcte en snelle service van de chatbot heeft invloed op de klanttevredenheid van de bezoekers en verhoogt de kans op een aankoop.

Chatbots van Bconnect

Bconnect Live Chat heeft veel ervaring in het inzetten van chatbots. Volgens ons is de combinatie van een chatbot met een ervaren chatbot trainer de volgende stap naar een perfect klantrespons en -helpsysteem. De prestaties van je chatbot zijn uiteindelijk volledig afhankelijk van de input en kwaliteitscontrole die je uitvoert. Naarmate de input toeneemt en kwalitatief verbeterd zal de chatbot in staat zijn om steeds betere gesprekken geautomatiseerd uit te voeren. Deze combinatie van mens en chatbots  is voor bedrijven en organisaties buitengewoon rendabel.  Uiteindelijk willen wij natuurlijk maar één ding: jouw bezoekers helpen met het zoeken, vinden, kiezen en beslissen op het moment dat ze hulp nodig hebben zodat jij maximaal resultaat uit je website haalt.

Wil je meer weten over onze oplossingen? Wij bellen je graag terug.

Ben je benieuwd wat onze Hybrid Chatbot voor jouw organisatie kan betekenen?

Wij gebruiken cookies!