Menu

Zijn er doorgroeimogelijkheden als live chat operator?

10 november, 2020 in Live Chat Operator | 3 min. lees tijd
Hoe hoog is de kwaliteit van chatbot antwoorden?

Zijn er doorgroeimogelijkheden als live chat operator?

Als chat operator kan je bij Bconnect Live Chat doorgroeien naar een hogere functie. Deze doorgroeimogelijkheden als live chat operator zijn natuurlijk wel afhankelijk van je eigen prestaties, resultaten en je inzet.

Hoe ziet het Bconnect doorgroeimodel voor de chat operator functie eruit?

Trainee

Indien jij ons sollicitatieproces met succes hebt doorlopen begint je trainingsperiode. Je bent gedurende de 20 uur durende training trainee en zal getraind worden door ervaren Team Leads of door de Live Chat Director. Tijdens de periode als trainee mag je nog niet zelfstandig chatten. Je trainer zal jou tijdens de training helpen en per je per training meer verantwoordelijkheden geven. De eerste paar lessen zal je trainer je nog veel coachen en aansturen. De laatste paar trainingen zal de trainer alleen nog ingrijpen indien hij dit nodig acht. Je chat dan dus bijna zelfstandig.

Newbie

Na de trainingsperiode mag je zelfstandig aan de slag. Je periode als newbie gaat van start en voor een periode van 3 maanden zal je newbie blijven. Het is mogelijk dat de newbie periode wordt verlengd voor een 4e maand indien nodig. Tijdens deze maanden krijg je elke week een joint sessie met een Team lead. Tijdens deze joint sessie kijkt de Team Lead mee met jouw shift en geeft je coaching en feedback gedurende jouw shift. Jouw team lead zal ook een groot gedeelte van je chats nalezen en voorzien van feedback voor trainingsdoeleinden.

Chat operator

De eerste 3 maanden (of 4 maanden) zijn voorbij en je hebt aangetoond dat jij een gemotiveerde medewerker en collega bent bij Bconnect Live Chat. Dit wordt beloond. Je mag je nu officieel Chat Operator noemen. Het grote verschil met de vorige stap als Newbie is het feit dat je als chat operator in aanmerking komt om maandelijks een mooie bonus te verdienen. De bonus is gebaseerd op enkele belangrijke KPI’s welke wij gedurende je shifts bijhouden en opmeten. Denk hierbij aan het percentage leads, je score welke je van onze opdrachtgevers en klanten krijgt, het aantal chats wat je voert, hoe snel je de chats oppakt, etc.

Team Lead

Laat jij maandelijks zien dat jij als chat operator goed presteert en heb jij de ambitie om je eigen team van Chat Operators aan te sturen dan is de functie als Team Lead een mooie vervolgstap. Naast een hoger salaris zal je ook veel bijleren over het geven van feedback, het motiveren van je teamleden en hoe jij jouw team het beste leiding kan geven. De functie als Team Lead kan je net als de chat operator functie vanuit huis uitvoeren. Er is daarnaast ook de mogelijk om de functie als Team Lead bij ons op kantoor in Amsterdam uit te voeren. De functie op kantoor betreft wel een full time job en noemen wij de Senior Team Lead functie. Deze functie heeft tevens veel raakvlakken met de junior live chat functie.

Senior Team Lead

Als Team Lead kan je tevens doorgroeien naar de functie als Senior Team Lead. Je bent als Senior Team Lead werkzaam bij ons op kantoor in Amsterdam en zal de Live Chat Director ondersteunen met verwerken van klantfeedback, contact onderhouden met onze opdrachtgevers en daarnaast ook de Team Leads aansturen.

Live chat director

Je zal in deze functie contact onderhouden met onze opdrachtgevers, nieuwe klanten en accounts opzetten, opdrachtgevers bezoeken, processen optimaliseren en zorgen voor de beste chatresultaten. Ervaring in accountmanagement is vereist voor deze functie aangezien je veel contact zal onderhouden met onze huidige opdrachtgevers. Je zult daarnaast in direct contact staan met de directeur en andere collega’s op kantoor.

Solliciteren?

Wil jij aan de slag bij Bconnect in 1 van de bovenstaande functies? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer op de functie waarin jij geïnteresseerd bent. Het is natuurlijk ook mogelijk om een live chat te starten met onze huidige chat operators en vragen naar de mogelijkheden.

Hoeveel mag een verkoop lead maximaal kosten?

Wil je meer weten over Live chat?

Vraag een demo aan

Benieuwd wat Bconnect voor jou kan betekenen? Daar kom je maar op één manier achter, proberen! Vraag nu een gratis demo aan en ontdek de eindeloze mogelijkheden die Bconnect kan bieden voor jouw onderneming.