Menu

Wanneer live chat uitbesteden?

30 oktober, 2020 in Live Chat Oplossingen | 2 min. lees tijd
Wanneer live chat uitbesteden

Wanneer live chat uitbesteden?

Live chat uitbesteden is bij uitstek dé oplossing wanneer je wel van de voordelen van live chat wilt genieten, maar hiervoor niet de mankracht of expertise hebt om dit zelf te doen. Immers, wanneer een medewerker dit voor je gaat doen, moet de medewerker getraind zijn in live chat sales- en dienstverlening. Bovendien moet de medewerker bereid zijn om ook buiten openingstijden te werken en is het maar net de vraag of de medewerker de live chat taken er nog wel bij kan hebben. Let wel: je medewerker heeft op deze manier minder tijd voor andere taken.

Expliciete vaardigheden

En wat dacht je van de expliciete vaardigheden die jouw medewerker nodig heeft wanneer hij of zij voor je gaat chatten? Snel kunnen typen, een hoog niveau van begrijpend en interpreterend lezen en specificeren zijn zeer belangrijke vaardigheden die een chat operator moet onderhouden. Dan is het vermogen om te multitasken tussen verschillende chats nog niets eens genoemd.

Jouw medewerker moet naast de vaardigheden snel kunnen typen, begrijpend lezen en multitasken ook professionaliteit en klantvriendelijkheid uitstralen. Daarnaast spelen ook de communicatieve vaardigheden en commercieel inzicht een rol bij het voeren van een chat. Vaak is het zo dat jouw medewerkers nog niet beschikken over de vaardigheden om te chatten en nog training nodig hebben. Getrainde live chat agents behalen aanzienlijk betere resultaten. Ook kan het zijn dat het live chatten niet past bij het bestaande takenpakket van de medewerker.

Bemanning

Beschikken jouw eigen chat medewerkers over de vaardigheden welke vereist zijn bij live chat dan moet je kijken of je genoeg medewerkers heeft om de chat te bemannen. Dit is voor veel organisaties nog een probleempunt. Het is namelijk niet mogelijk om 1 chat operator een hele dag te laten chatten omdat dit gevolgen heeft voor de chat resultaten. Voor 1 werkdag dienen er dus meerdere chat operators online te zijn en het liefst 2 of 3 tegelijk zodat er geen chats gemist worden. Je moet ook kijken of jouw personeel ook na de gebruikelijke openingstijden, in het weekend en op feestdagen beschikbaar is om te chatten.

Live chat uitbesteden

Indien jouw medewerkers nog training nodig hebben en de nieuwe chattaken niet bij hun huidige takenpakket past en je problemen hebt met het bemannen van de chat dan is het aan te raden om live chat uit te besteden. Bovendien is het een veel fijner gevoel wanneer je ervan verzekerd bent dat ervaren chat operators je klantenservice en een deel van he leadgeneratie doen. Zo jij je vooral richten op de deals! Dat is live chat uitbesteden.

Wanneer live chat uitbesteden

Wil je meer weten over Live chat?

Vraag een demo aan

Benieuwd wat Bconnect voor jou kan betekenen? Daar kom je maar op één manier achter, proberen! Vraag nu een gratis demo aan en ontdek de eindeloze mogelijkheden die Bconnect kan bieden voor jouw onderneming.