Page content

Datavergelijking met live chat business intelligence

Datavergelijking met business intelligence is de tweede fase van business intelligence. Hoe weet je wat de gegevens die je in de eerste stap hebt verzameld hoog of laag zijn, goed of slecht? Dat is door simpelweg de gegevens met elkaar te vergelijken en een gedegen analyse te maken.

Datavergelijking met business intelligence

Datavergelijking met business intelligence van 2019 en 2018

Je kan gegevens vergelijken door te kijken naar eerdere perioden. Zet de gegevens van 2019, toen je de live chat heeft geïntroduceerd, eens naast gegevens van 2018. Wat is er veranderd? Die verandering vertellen je niet dat live chat per se de verandering heeft veroorzaakt, maar wanneer veel gegevens erop duiden dat er significante verschillen zijn opgetreden, dan kan je dat aannemelijk maken.

Wij zien dat de chat bij onze opdrachtgevers een aanzienlijk effect heeft op het aantal leads en conversies op de website. Natuurlijk streven wij bij Bconnect ook naar het beste resultaat vanuit de chat. Wij optimaliseren de chat dan ook voortdurend voor het beste resultaat voor de opdrachtgever en passen de proactieve berichten continue aan op basis van beschikbare data en benchmarks. Wij meten en controleren al onze wijzigingen wat wij doorvoeren in de chat op basis van de resultaten blijven wij op die manier steeds bijsturen indien nodig. Beschikbare data uit het verleden is hierbij belangrijk om onze wijzigingen te kunnen vergelijken.

Verschillende groepen vergelijken

Een andere vergelijking van gegevens is om het gedrag van verschillende groepen in de live chat te vergelijken. Duren chats met mannen bijvoorbeeld langer dan met vrouwen? Of zijn mensen uit Utrecht moeilijker te converteren dan uit Arnhem? Dat zegt veel over het gedrag van verschillende groepen. En wellicht is het zelfs nodig om speciaal voor een specifieke doelgroep een inventarisatie op te stellen. Denk aan Frans, Engels en Nederlands, maar ook aan geïnteresseerden in koop of huur van een woning. Kortom, vergelijken van de live chat business intelligence is van groot belang om waarde te hechten aan specifieke data.

Van datavergelijking met business intelligence gaan we naar het presenteren van gegevens.