Page content

Thuiswerken als chat operator, waar moet ik aan voldoen?

Als je vanuit huis wilt werken als chat operator zijn er enkele zaken waar je aan moet voldoen voor je zelfstandig aan de slag kan als chat operator. In dit artikel bespreken wij deze punten.

Training

Als chat operator zal je chatten voor opdrachtgevers in Nederland, België en Frankrijk. Om vragen van bezoekers goed te kunnen beantwoorden dien je dus op voorhand al over kennis van de opdrachtgever te beschikken. Denk hierbij aan de vestigingsplaats van de opdrachtgever, wat de opdrachtgever precies doet, het werkgebied, etc. Daarnaast zal je tijdens de training ook verschillende chattechnieken leren. Startende chat operators zullen merken dat het stukken lastiger is dan ze op voorhand dachten om tijdens een shift meerdere chats tegelijk te voeren. Je kan tijdens een drukke shift soms wel tot 6 chats tegelijk voeren. Zonder een goede training is het onmogelijk om met zulke aantallen de kwaliteit te waarborgen waar je als chat operator naar streeft. Omdat de training een belangrijk onderdeel is en het startpunt van jou baan als chat operator wordt er bij Bconnect veel tijd in de training gestoken. De betaalde training bij Bconnect duurt daarom 20 uur.

Discipline

Als chat operator heb je een grote verantwoordelijkheid. Je krijg de vrijheid om thuis te werken als chat operator. Deze vrijheid brengt wel de nodige zelfdiscipline met zich mee. Je dient namelijk op tijd klaar te zitten als je shift begint, updates met betrekking tot opdrachtgevers door te nemen, nieuwe trainingen bijhouden en feedback op eerder gevoerde chats te verwerken.

Werkomgeving

Onderzoek heeft aangetoond dat er een verband is tussen een goede werkomgeving en de kwaliteit en rendement van het opgeleverde werk. Een goede werkomgeving zal zorgen voor betere chat resultaten. Als chat operator dien je over een rustige omgeving te beschikken zonder teveel afleidingen. Daarnaast dien je over een goede internet verbinding te beschikken en een tweede beeldscherm. Het tweede beeldscherm is een verplichte eis als je bij Bconnect aan de slag gaat als chat operator en is nodig om tijdens het chatten informatie op te zoeken zodat je de vraag van de websitebezoek snel en nauwkeurig kan beantwoorden. Ben jij benieuwd naar de andere eisen? Bekijk HIER onze thuiswerk vacature voor chat operator.

    Comment Section

    0 reacties op “Thuiswerken als chat operator, waar moet ik aan voldoen?

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.