Page content

Welke vragen kan een chat operator van Bconnect beantwoorden?

Chat operators zijn op de hoogte van veel bedrijfsinformatie. Voordat voor een website gechat wordt, ondergaat een chat operator dan ook een training over de website, producten en/of diensten. Daarnaast wordt een kennisbank ontwikkeld waarin allerlei situaties, vragen en antwoorden gegeven worden. Zo weet de chat operator altijd precies wat hij of zij moet antwoorden in specifieke situaties, bijvoorbeeld bij prijsaanvragen, klachten of specifieke vragen over een product.

Op die manier blijkt dat 95% van de gestelde vragen direct beantwoord kunnen worden door een chat operator. Daar komt nog bij kijken dat 96% van de geluiden van bezoekers over de live chat positief zijn.

Chat operator: welke vragen zijn dat?

Wij onderscheiden twee typen vragen: simpele vragen en complexe vragen. Simpele vragen gaan bijvoorbeeld over contactgegevens (zoals e-mailadressen, locaties en vestigingen), openingstijden, mogelijkheden of beschikbaarheid. Simpele vragen staan in de kennisbank en kunnen binnen enkele seconden beantwoord worden.

Mist de vraag in de kennisbank? Dan wordt de vraag toegevoegd wanneer hij gesteld is door een bezoeker. Complexe vragen gaan over werkwijzen, zeer specifieke gegevens van producten of diensten of vergelijkingen tussen producten. Deze complexe vragen kunnen veelal ook beantwoord worden vanuit de gespecificeerde werkwijzen in de kennisbank en in sommige gevallen zal de chat operator de vergelijkingen zelf maken op de desbetreffende website.

Niet alle vragen zijn relevant, bijvoorbeeld over vacatures (behalve als u dit wel wilt, natuurlijk). U kunt ervoor kiezen om deze niet te laten doorsturen.

Wat kan een chat operator niet beantwoorden?

Naast simpele en complexe vragen, zijn er ook vragen die een chat operator niet kan beantwoorden. De overige 5% van de vragen. Dit zijn vragen over zeer specifieke informatie of persoonsgebonden informatie. Zo weet een chat operator in veel gevallen niet de prijs van een product, simpelweg omdat deze pas gegeven kan worden door u nadat de gehele situatie in kaart is gebracht. Stel, een bezoeker zoekt een dakkapel en vraagt naar een prijs. U kunt hierop een veel beter antwoord geven (met eventuele speling in het onderhandelen) dan een chat operator. Hetzelfde geldt voor contactgegevens van medewerkers en andere interne zaken. Mochten deze situaties voorkomen, dan wordt netjes gevraagd of een opvolging vanuit uw kant gewenst is en laat de bezoeker de contactgegevens achter.

    Comment Section

    0 reacties op “Welke vragen kan een chat operator van Bconnect beantwoorden?

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.