Page content

Wanneer is Hybrid Live Chat geschikt?

Hybrid Live Chat is vooral geschikt voor bedrijven die een medewerker hebben die de chat kan beheren, maar die ook andere werkzaamheden heeft binnen het bedrijf. Daarnaast is het zeer geschikt voor bedrijven die tijdens openingstijden zelf willen chatten, maar ook beschikbaar willen blijven buiten openingsuren. Zo vergroot u de beschikbaarheid en kunnen uw bezoekers altijd contact met uw bedrijf zoeken.

Hybrid live chat: grotere beschikbaarheid

Een grotere beschikbaarheid zorgt ervoor dat uw websiteconversie verhoogd wordt en dat klanten door de snelle reactie een positieve eerste indruk krijgen van uw bedrijf.

Voordelen van beide kanten

Er zijn talloze situaties waarin hybrid live chat de oplossing is. 55% van de bezoekers komt op uw website buiten reguliere openingstijden. Waarom zou u deze 55% niet willen ondersteunen en willen laten converteren? Daar is geen reden voor te verzinnen. Daarom kunt u tijdens werktijden de live chat beheren en buiten werktijden de live chat uitbesteden aan een ervaren chat operator. Zo haalt u daadwerkelijk het onderste uit de kan en profiteert u van voordelen van beide kanten.

 

En wat dacht u van situaties waarin uw medewerker zich niet kan focussen op live chat? Bijvoorbeeld wanneer hij of zij een afspraak heeft met een klant. Of wanneer het in de chat een piekmoment betreft, waarin uw medewerker meer dan vijf chats tegelijk moet voeren. U kunt dan beter het vangnet van een chat operator gebruiken om een aantal chats op te nemen, zodat alle chats van de juiste kwaliteit zijn.

 

Kortom, zelf chatten op uw website is geweldig om te doen en zo kunt u uw eigen bezoekers ondersteunen. Toch is verstandig om ook buiten uw eigen tijd een live chat online te hebben. Uw bezoekers zoeken namelijk ook buiten openingsuren naar uw product of dienst en ze niet te woord staan is dan zonde.